Kvak.com

Nenavadno prijateljstvo: Salome in Angelca Likovič?

sreda, 16. december 2009
Salome, Angelca Likovič, Kmetija slavnih
Izmed vseh različnih osebnosti na Kmetiji slavnih človek ne bi pričakoval, da se bosta na koncu vzljubili Angelca Likovič in Salome. Vendar se je zgodilo točno to. Salome bo Angelci podarila svojo biografijo Novo rojstvo, Angelca pa bo njej spekla potico. Gospa Likovič o njunem nenavadnem prijateljstvu pravi: "Ko je izpadla iz Kmetije, se mi je izpovedala, povedala je celotno življensko zgodbo, ki je pretresljiva. O njej sem spremenila mnenje, ker sem spoznala, da je šla do sedaj skozi trnovo pot, in prav je, da takim ljudem, ki so toliko pretrpeli, podamo roko in zaželimo vse lepo na nadaljni poti." (vir: Nova)
Komentarji:
 1. majamaja pravi:
  16.12.09 ob 07.29

  Buuuuu, že jokam od ganjenosti. Kaj, če bi začeli snemat TV novelo iz domačih logov, da ne bo treba uvažat mehiških. Tu sama sem prebrala Salomejino knjigo, ampak men se ne zdi, da bi nevem kako trpela. Vsak človek gre skozi svoj "pekel", sam eni znajo to prodat, drugi pa gredo lepo naprej skozi lajf.

 2. kkk pravi:
  16.12.09 ob 14.47

  Tako je majamaja, res je, že prav, da imata kaj skupnega, naj sta le prijateljici, lepo je to, ampak morale pa pameti nima pa nobena.

 3. Jakob pravi:
  16.12.09 ob 14.52

  Sta lih za skupi. Bosta lahko objedali do nezavesti. Ena večja kmetica ko druga.

 4. majamaja pravi:
  16.12.09 ob 15.19

  Ma men ni čist jasno, kaj je s to Angelco. Ženska je bla svoje dni ravnateljica OŠ Majde Vrhovnik in neka "kapaciteta", zdaj se pa "vlači" po teh oddajah in klati take nebuloze, da jo je žalostno poslušat. Al je tud ona pataloško narcisoidna, al je pa zgubila pravo mero, kaj se še spodobi za tako "priletno gospo".

 5. nika pravi:
  16.12.09 ob 16.52

  Ne vem, zakaj ste tako hudobni, ti Jakop si, seljak in to tavelik. Ti MAJAMAJA, zakaj pa nebi bila, v taki odaji, škoda, da tebe niso povabili. PATALOŠKO, narcisoidna, si pa ti. Gos. Angelca, sigurno ni.....BUDALA......

 6. majamaja pravi:
  16.12.09 ob 17.10

  Zakaj sem pa jaz narcisoidna? Saj sem sam povedala svoje mnenje. Menda zato pa so te rubrike v katerih komentiraš dogodke. Ma vsak je lahko v vsaki oddaji, če ga slučajno povabijo in ma kaj pametnega povedat. Sam mnenja sem, da nek nivo pa že mora bit. In zakaj smo zdaj vsi BUDALE?

 7. mina pravi:
  16.12.09 ob 20.11

  Mislim,da Salome v življenju ni bilo z rožicami poslano.Že samo to,da se rodiš z žensko "dušo" v moškem telesu mora biti grozno.Sploh si ne morem predstavljat.
  Da pa sta prijateljici,se mi zdi samo pozitivno in vredno pohvale.Ne vidim nič slabega v tem.

 8. ropotalo pravi:
  16.12.09 ob 21.30

  Se popolnoma strinjam z mino. Salome zagotovo ni mela lahke zivljenske poti do sem, do koder je prisla. Njeni pogledi na zivljenje nikakor niso zgreseni. Gospa Angelca ima v marsicem prav, vendar pozablja na to, da gre cas naprej in da se z njim spreminjajo navade, obicaji in celo moralne norme. pa srecno obema, Salome in gospe Angelci.

 9. majamaja pravi:
  16.12.09 ob 22.20

  Mina res ni nič slabega, če so ljudje prjatli med seboj. Ampak prjateljstvo je nekaj kar se nekaj časa gradi in neguje. V taka "prjateljstva", ko enkrat nekoga čist popljuvaš, drugič pa ne veš kako bi ga koval v zvezde, pa sama ne verjemem.

 10. mina pravi:
  16.12.09 ob 23.38

  Mislim,da se je pri njima z prvotne antipatije s časoma razvila simpatija.Gospa Angela je verjetno spoznala ,da Salome le ni tako slaba kot jo je na začetku ocenila.Takih primerov je v realnem laifu ogromno,ko se iz prvotne antipatije razvije globoko prijateljstvo.Govorim iz lastnih izkušenj,ne tja v tri dni.

 11. majamaja pravi:
  17.12.09 ob 06.55

  Še vedno vztrajam, da je pravo prjatelstvo tek na dolge proge. Težko bi imela prjatla, ki bi me vso popljuvou, pol bi ga pa spoštovala in z njim prijateljevala. Pravo prjateljstvo se dolgo razvija in ga je treba negovat in za to tud kaj naredit, če ne je to "kako došlo tako prošlo".

 12. kkk pravi:
  17.12.09 ob 13.45

  Pametovanje, ni kaj... majamaja, tvoje razmišljanje je še najbolj realno... Saj se bo vidlo... Pa še nekaj iz izkušenj; bebci, ki mlatijo prazno slamo si hitro najdejo "prijatelje", tisti, pametnejši, ki imajo vsak svoj, popolnoma lasten pogled na svet, si pa težje najdejo prijatelje, ker jih večina ljudi, bebci in ovce sploh ne razumejo... Primer bom opisal enkrat pozneje, gre pa tudi pod rubriko "Hrvatić"

 13. majamaja pravi:
  17.12.09 ob 13.53

  Hvala kkk. Prjateljstvo je zelo v teh zmaterjaliziranh časih zeeelo redka dobrina. Pravi prijatli so tisti, ki te poznajo v dobrih in slabih situacijah, ne pa tole "eno tedensko" prijateljevanje, ki se bo izpelo takoj ko ne bo več zanimivo za ustvarjanje medijske pozornosti.

 14. radek pravi:
  17.12.09 ob 18.20

  buuu tudi jaz jokam od ganjenosti.majamaja ima popolnoma prav vsak ima svoj lajf in svoj pekel.salome bi potreboval malo več morale in spoštovanja do drugih.to da je prijatelj z alenko pa peče(prvo jo popljuva potem pa "kao"prijatelj)

 15. tincyb pravi:
  17.12.09 ob 19.34

  Ga. Angelca in Salome si lahko podata roki...se strinjam z majamaja, naj zivi vsak svoje zivljenje in vsak ima zagotovo svoj kol v riti...Salome pa je neotesan zakompleksan, brez samopodobe...bla bla, zalosto, ker se znasa nad sibkejsimi...mah...sto ljudi, sto cudi...

 16. veny pravi:
  17.12.09 ob 20.22

  Ma kako se vam ljubi s drugimi ukvarjat???
  Vzamite raje kakšno dobro knjigo v roke,berite ,delajte na svoji samopodobi,tecite,bodite bolj pozorni do starejših......se vam bo obrestovalo!!!!!!!!!!!!!!

 17. majamaja pravi:
  17.12.09 ob 22.20

  Ma prebrala sem goro dobrih knjig in še jih, moja samopodoba je "zrihtana", vsak teden pretečen 2X po sedem kilometrov, vsak teden grem h mami in jo peljem h dohtarju, vnukom berem pravljice, jih vozim na lutkovne predstave, hodim na literarni krožek na tretji univerzi in pišem pesmi itd....a bo zadost. Sam ljudje smo se vedno radi pogovarjali o drugih ljudeh in jih mal šinfali in vedno bo tako.....

 18. kar ena pravi:
  18.12.09 ob 11.59

  MAJAMAJA, lepo te prosim, koga pa zanima, kaj ti čitaš, kje hodiš itd... DA znaš šifati, to se vidi, po tvojem pisanju. Brigaj se zase in pojdi na, kakšen bolj poučni krožek. Ti ne bo škodoval.

 19. stanislav pravi:
  21.12.09 ob 10.15

  super

  si

 20. majamaja pravi:
  21.12.09 ob 15.48

  Stanislav, kdo je super ?

 21. Sanja pravi:
  27.12.09 ob 15.12

  Gospa Angelca , saj razumem,da ljudem v poznih letih gre malo na otročje ,da poslušajo nakladanje Salome in ji celo verjamejo ampak ,kaj je vam to trebalo? Že prve ure na kmetiji je bilo jasno videti kakšna skrajno negativna trapa je Salome.

 22. majamaja pravi:
  27.12.09 ob 15.44

  Saj sm se že na začetku vprašala, kaj se je blo treba Angelci ukvarjat s to Kmetijo, ko je pa ja bla ena ugledna ravnateljca, ugledne OŠ. Tle se je pa spustila na nek nivo, ki ga nism pričakovala. Res da je bla na skoraj vseh Trenjih in "pametovala" o vseh mogočih in nemogočih temah in vedla skoraj vse, ampak vseen me je presenetla.

 23. nikta 8.let pravi:
  7.1.10 ob 18.04

  angelca lkovič je cool in salome tut

 24. emy pravi:
  10.1.10 ob 19.18

  Gospa Angelca je super dama,Salome pa je superca in še enkrat superca

 25. Miran pravi:
  22.3.10 ob 15.21

  Ne razume, da ima Likovičeva toliko pripomb čez Kmetijo zraven pa vsako oddajo gleda? Kaj se je dogajalo v času njene mladosti na kmetiji ne briga nikogar. Da se pred petstdest in več leti ni pilo po kmetijah je laž. Pilo se je zmeraj, vendar so takrat morali to skrivat. Prav tako glede seksa. Koliko pa je bilo spočetih otrok med gospodarico in hlapcem? Sprenevedanje Likovičeve se mi zdi nekako tako kot, da v njeni vasi oz. kmetiji nebi bilo moških. Gospa bi se morala zavedati, da živimo v 21 stoletju in ne v 18 kot misli ona. Je pa res, da je kriza vrednot na psu in tudi ona je tista, ki je vrednote učila v šoli. Kot kaže zelo slabo, če pogledam tistega Janeza, ki ga je učila v osnovni šoli. Skratka poden je tudi Angelca.