Kvak.com

X Factor: S.W.A.G. so out, Alma Merklin spet preživela boj za obstanek

ponedeljek, 28. maj 2012
X Factor, S.W.A.G., Alma Merklin, Ajda Kovačič, Matija Jahn, Demetra Malalan, In&Out, Ana Soklič
Na tokratnem šovu X Factor je nekaj hude krvi povzročil Matija Jahn, ki se je uprl izzivom, ki mu jih mora vsak teden dajati mentor in se odločil odpeti in nastopiti po svoje. Medtem, ko mu je mentorica Jadranka Juras to dopustila, pa ga je nekorektnosti do sotekmovalcev, ki z upoštevanjem pravil nimajo težav, obtožil Aleš Uranjek, Damjan Damjanovič pa je dodal, da je poleg tega še fušal. Sicer pa se je od nadaljnjega tekmovanja morala posloviti dekliška skupina S.W.A.G. ... ker je Jadranka Juras znova dala prednost vokalu in ne šovu, tako v oddaji še naprej ostaja Alma Merklin, ki se je za obstanek morala boriti že drugič. 
Komentarji:
 1. Lana pravi:
  28.5.12 ob 08.30

  Menim, da sta Damjan in Ales nekorektna v kritiki do Matije. Kaj ni fer do ostalih nastopajocih? Ob vprasanju Damjanu, kaj je bil izziv tako Ajdi kot Demetri, je sledil odgovor...naj v dasta v pesem nekaj svojega (otrosko razigranost ali kaj podobnega). In kaj je drugace naredil Matija. Jadranka mu je izbrala pesem, on pa jo je naredil po svoje. Ne vem zakaj je kar naprej Matija v nemilosti. Nic vec ne naredi prav. Najprej je sledil Jadrankinim zahtevam, pa je bilo premalo 'njega' v nastopu, sedaj je bil 'on' v nastopu in znova ni bilo prav. Naj se oba ziranta malo zamislita in naj se Damjan neha cmeriti, ko nastopajo njegove ovcke.

 2. nn pravi:
  28.5.12 ob 08.49

  Matija nazaduje,zato bi moral ON ZAPUSTITI šov.Demetra je moj favorit.

 3. cvetača pravi:
  28.5.12 ob 08.49

  ga. LANA ali gdč. se popolnoma strinjam z vami

 4. Martina pravi:
  28.5.12 ob 09.49

  Slovenci ne zmoremo mimo "otročkov"! Naravnost zgrožena sem, kako Damjan z lahkoto spušča solzice na vsako pesmico svojih varovank. Malce "neodraslo" mi deluje, samo to sem želela napisat. Matija je v letih, ko bi človek pričakoval malce več zrelosti, Ana pa mi deluje zelo odraslo, čeprav sama izjavlja, da je jezna predvsem na razmere okoli sebe. Sama ocenjujem vokalne kvalitete posameznih udeležencev tega reklamnega showa, zato me prepriča lahko samo to, kar vidim in slišim na odru. Razlogi, zakaj je nekdo tak kot je, me kaj malo skrbijo in so stvar vsakega posameznika.Če me nekdo prepriča s svojim nastopom, sem zadovoljna, več ne rabim! Se mi pa resnično smilijo vsi tisti, ki jih je, kot opažam zelo veliko, ki so tako zelo sentimentalno na strani "pridnih otročičkov", ki svojih staršev nikoli ne razočarajo!

 5. beda pravi:
  28.5.12 ob 10.30

  KIKS faktor

 6. didi pravi:
  28.5.12 ob 10.40

  PRAVILNO SO SE ODLOČILI VSI TRIJE ŽIRANTJE SO OK

 7. analitik pravi:
  28.5.12 ob 11.59

  To je navadna izpovedno reklamna oddaja. In nič drugega.
  (Veliko osebnega izpovedovanja, veliko gobcanja, veliko reklam,veliko zakulisnega dogajanja in malce glasbe za vzorec)

 8. Gospodična pravi:
  28.5.12 ob 15.02

  analitik točno tako. Je pa res, kar sta povedala komentatorja za Matijo. Očitno namerava posnemati komade Mike. Kot je rekel Damjan, da ni napredoval, med drugim, da se je moral prijaviti na ta šov, da bi nekaj dosegel... Se popolnoma strinjam. Zakaj nebi pustil se izzvati z drugimi in sprejeti kar mu je naloženo, hkrati pa iti en korak naprej? Če vsi sprejmejo naloge, zakaj mora biti le on izjema? Potemtakem bi lahko vsi peli svoje najljubše komade, v katerih so tako pevsko kot koreografijsko "natrenirani". Postavite se v kožo drugih nastopajočih. Drugače je pa verjetno OK fant.

 9. Anonimna pravi:
  28.5.12 ob 15.58

  Alma je bila res boljša od SWAG, bi ji pa dobronamerno svetovala, naj na odru čim manj govori. Naj odpoje svoje, potem pa takoj z odra, ker si samo škodo dela, ko govori! :) Sicer pa je zadnjo pesem od Adele včeraj res vrhunsko odpela!

 10. tinamalina pravi:
  28.5.12 ob 17.34

  Mitja je super in ravno to, da ni več star 15 let in se mu zdi malo neumno, da ga tako obravnavajo je dokaz, da je fant zrel in zna trdno stati na svojih nogah. Ker je povedal kar mu leži na duši, pa je postal trn v peti žirantom in organizatorjem. Se pač ne pusti tako manipulirati, kot ostali. Sicer pa ga v tem tiho podpira tudi Jadranka sama, saj ve, da je hrbtenica v tem poslu še kako potrebna. Prav je, da je Matija tak kot je, da je on sam in tako ga mi, kot publika tudi čutimo. In ne neke pohlevne ovčice!

 11. pik pravi:
  28.5.12 ob 18.24

  meni osebno se zdi matija za svojih 28 zelo nezre, kar se tiče swagic nej pa rajš kej bolj koristnega počnejo kot pojejo:) demetra je itaq carka...ni prepotentna, preprosta punca:) navijam za njo!! kar se tiče alme mi nekako ne potegne taka tečka mi deluje...vzvišana...

 12. pik pravi:
  28.5.12 ob 18.32

  sicer je pa ta x factor itaq samo denar ki ga bo pop tv pokasiral....glasovanje levo desno....in potem bodo tržili zmagovalca...ni mi jasno kje bodo našli tržišče? v tujini? haha, SEJ TO :)))

 13. sonjci pravi:
  28.5.12 ob 18.40

  Matija bi moral ven,ne pa SWAG-ce sem cisto iskrena!!!Saj je skakal po odru tako kot kaksna opica-sploh se mu to ni podalo!Pa Jadranka se mi zdi zelo korektna in fajna oseba-nobenega od kandidatov ni tako kritizirala kot sta to pocela Damjan in pa Ales.se mi zdi da sta kar nekako ponizovala kandidate od Jadranke-se mi zdi to ne fer...

 14. viktor pravi:
  28.5.12 ob 19.41

  ta x faktor je za nič. samo ana in alma konstantno ne fušata drugi bi pa morali še veliko več vaditi.

 15. x pravi:
  28.5.12 ob 19.58

  MATIJA NAJ GRE VEN!! Kr neki skače po odru brezveze, pa njegovo petje tudi ni nič posebnega..

 16. Felix pravi:
  28.5.12 ob 21.39

  Cena za 1 sam glas je skoraj 2 evra? In glasuje se skozi cel teden. Predrag šov glede na to kaj nam nudi. V bistvu samo reklame vsakih nekaj minut, s katerimi pokasiraj še dodaten denar.
  Pa če se ne motim, sem slišal, da bo zmagovalec posnel single album. Z vsemi temi zaslužki bi zmagovalec moral podpisat pogodbo za vsaj 3 albume. Pa ne single. :)))
  Tako da v bistvu je čisto vseeno kdo zamga. Tisti, ki so resni, ki se z musko ukvarjajo že dolgo in se nameravajo še nekaj časa, bodo deležni dobre reklame, ostalo je pa vse poptevejevsko sranje za ovce. Še iz glasbenega tekmovanja naredijo neko planšarijo. Res neverjetno.

 17. Anonimni pravi:
  30.5.12 ob 10.47

  Kdor se pritožuje nad našimi žiranti, naj pogleda kako komentira Simon "oče" x-faktorja in če primerjamo, so naši prav mili!!! Matija lepo poje, ampak to njegovo "zabavanje" je res bolj za na veselico kot kam drugam in pač tega tukaj ne iščejo, on je bolj za Talente! Alma tudi super poje, ampak s svojim neprestanim jamranjem pretirava in jo je res težko gledat!

 18. Felix pravi:
  30.5.12 ob 13.26

  A Alma jamra, ko poje?? :))))) Meni je vseeno kaj poptevejevci zmontirajo v tistih svojih brezveznih prspevćićih. Ker me zanima samo petje. Ko poje, ne jamra. Tudi drugače musko predvsem poslušam, manj gledam. Kaj bo pa slovenska raja rekla o karakterju bilo koga, mi pa dol visi. Itak so vsi ta boljši glasbeniki vedno bili veliki egi, problematične osebnosti, muska je pa laufala. Meni ves ta cirkus več kot o karakterju tekmovalcev pove o karakterju glasovalcev. Na podlagi česa oni glasujejo... jao.

 19. Anonimni pravi:
  30.5.12 ob 13.40

  Meni je Alma totalno antipatična! In ja, jaz glasujem za glas in karakter. Zakaj? Zaradi medijev. Res nočem še pet let prebirat novic o njenih problemih!

 20. Vestna pralnica pravi:
  30.5.12 ob 13.48

  Če si dober,si boš ustvaril kariero tako ali tako,tudi če ne zmagaš, te bo že pobasala kakšna druga založba,tako da je vse kreganje čisto brezveze, fovšijo pa kar tukajle sperite s sebe: www.vestnapralnica.si

 21. saska pravi:
  30.5.12 ob 15.45

  In vi to gledate????

 22. Felix pravi:
  30.5.12 ob 19.41

  Te oddaje so itak en velik bullshit. Koliko pa iz tega lahko sodiš o karakterju bilo koga je pa spet drugo vprašanje. No, jaz ne glasujem za nikogar. Ker se mi zdi 2 evra na glas absolutno preveč denarja za takšno bedarijo.